BBI Startup program 2022

BBI Startup Program

Anmälan

Har du en bra idé som kan bli ett företag? BBI kan hjälpa dig att komma igång.

Om du blir antagen i vårt Startup Program lär du dig grundläggande och nödvändiga saker för att driva ett företag, som marknadsföring, säljarbete, finansiering, pitchträning, nätverkande och personligt ledarskap.

Du arbetar också praktiskt med att ta fram tidiga prototyper för den produkt eller tjänst du vill sälja, och får börja testa den på marknaden för att se hur företagsidén håller i praktiken och hur man kan utveckla den till att bli ännu bättre.

Under hela den här tiden får du dessutom personlig rådgivning av våra erfarna och engagerade affärsutvecklare. Många av dem driver eller har själva drivit företag och kan dela med sig av sina erfarenheter.

Du får även tillgång till kontorslokaler hos BBI på Gräsvik i Karlskrona eller Östra Piren i Karlshamn. Där har du möjlighet att ha daglig kontakt med andra startupföretag, som kan bli en del av ditt nätverk. Vi kan också hjälpa dig med det juridiska kring bolagsbildandet och bistå med kapitalanskaffning.

Startup Program avslutas med BBI Demo Day. Där presenterar du ditt bolag för tänkbara kunder, finansiärer och andra intressenter.

Detta får du!

En personlig affärsutvecklare och tillgång till fler affärsutvecklare med specifik kompetens.

Stöd i arbetet med att testa och verifiera din affärsidé på marknaden.

Lära dig hur du bygger ett starkt team och hur du leder och prioriterar arbetet i ditt företag.

Lära dig att arbeta med Lean Startup tekniker från världens ledande innovationsmiljöer.

Lära dig mer om hur du hittar finansiering för affärsidéer i tidigt skede och hur du söker riskkapital.

Hjälp att ta fram en tydlig engagerande pitch som attraherar potentiella partners finansiärer och kunder.

Kontorsutrymme i en kreativ startupmiljö tillsammans med andra entreprenörer.

Hjälp att bygga och utveckla en skalbar affärsmodell som kan generera intäkter och växa.

Stöd att utveckla ett värdeerbjudande och planera ett sälj- och marknadsarbete som har kunden i fokus.

Tillgång till många nätverk genom BBI samt entreprenörer och partners kopplade till vår verksamhet.

Kostar det något?

BBI är finansierat av det nationella inkubations-programmet och får dessutom stöd från flera privata och offentliga organisationer i vår region. Därför betalar du enbart en servicekostnad på 800 kr/ månad och företag. Det är en fantastisk förmån att kunna erbjuda ett så omfattande och gediget stöd till nystartade företag till en så låg kostnad, men vi har vissa förväntningar på de entreprenörer som tar del av stödet.

Blir du antagen till programmet förväntas du delta i obligatoriska workshops där du får lära dig mer om entreprenörsskap inom en rad olika områden. Se workshops och datum nedan. Vi förväntar oss också att du är engagerad och dedikerad uppgiften att utveckla ditt företag och att du har en vilja att lära och bli coachad/ få feedback. Vi kan erbjuda stöd till ett begränsat antal nystartsföretag varje år och ser gärna att det går till entreprenörer som vill och kan ta tillvara på möjligheten.

Anmälan