Bärtas burgare i topp hos Äkta vara

När Äkta vara granskade 32 vegetariska burgare var det bara sex av dem som var utan industriella tillsatser.
En av de som klarade Äkta varas granskning ”Vego på grillen” var Burgare Umami från Karlshamsföretaget Bärta.
– Det var ingen överraskning för oss, vi vet ju att vi gör äkta varor, säger Bärtas grundare Pia Qvarnström.
– Men det är bra att Äkta Vara gjort den här granskningen. Det är inte lätt för konsumenter att läsa innehållsförteckningar – saker som verkar naturliga på namnet kan vara konstgjorda och tvärtom. Så det är bra att någon kollar upp det.
– Vi gör ju inte bara burgare, utan har en lång rad andra vegoproduker – som alla enbart innehåller naturliga produkter.
Grunden i Bärtas burgare och andra vegoprodukter är den egna produkten fermenterade gula ärtor, ekologiskt odlade på Öland.
Bärta Burgare Umami är för övrigt inte bara naturlig, utan också naturligt god. Den vann pris i Natural & Organic Awards Scandinavia 2018 som ”Best new Organic Special Diet Food Product”.

Pia Qvarström startade företaget 2015, först som en foodtruck i Stockholm, men flyttade sen när produktionen till Karlshamn, där Bärta är ett av de livsmedelsföretag som håller till i den tidigare margarin- och glassfabriken.
Bärta är ett av de företag som fått stöd och hjälp i sin affärsutveckling av BBI, Blekinge Business Incubator.
– De har kontakter, vet vilka vägar man ska gå. Therese Wolf som varit min affärsutvecklare på BBI har kunnat ställa de rätta frågorna, säger Pia Qvarnström på Bärta.

Kontakter: Pia Qvarnström 0733-565988
Therese Wolff 070-899 98 25

Länkar:
Bärtas hemsida: www.swedishtemptations.com
BBI: b-b-i.se
Äkta Varas undersökning: https://www.aktavara.org/nyheter/24368/del-3-vego-pa-grillen-med-mest-och-minst-akta-vara

BBI är en företagsinkubator som hjälper nystartade företag att ta sina första steg ut på marknaden. BBI startades 2005 och fyller alltså 15 år i år.
Under årens lopp har BBI affärsutvecklat nära 200 företag i Blekinge.
För närvarande är ett 30-tal företag med i BBIs utvecklingsprogram.

Bilagor & Dokument
Bärtas-burgare-i-topp