Diabetic Box gör sommarlovet roligare för barn med typ 1-diabetes

DiabeticBox

Sommarlovsboxen är ett projekt av startupbolaget Diabetic Box som tillsammans med Barndiabetesfonden vill uppmärksamma typ 1-diabetes, samla in pengar till forskningen men framförallt göra sommaren bättre för barn och unga som lever med sjukdomen.

– När jag var liten brukade jag åka på ett diabetesläger strax utanför Uppsala där jag är uppväxt, berättar Anton Olsson, grundare till Diabetic Box. Det var riktigt roligt för att jag fick träffa andra barn som hade samma sjukdom som jag. – Det fick mig att känna mig mindre ensam med min typ 1-diabetes, hur konstigt det än låter så var det något kul kopplat till sjukdomen, menar Anton. Att ha typ 1-diabetes är riktigt kämpigt och man är verkligen sin egna superhjälte som varje dag kämpar för att hålla ett bra blodsocker och ta rätt dos insulin. Med sommarlovsboxen vill vi lyfta alla dessa hjältar, skapa en gemenskap och göra deras sommar med diabetes både enklare och roligare, något som jag själv verkligen hade uppskattat som barn, avslutar Anton.

Under sommaren delas hela 2000 stycken sommarlovsboxar ut på diabetesläger i socioekonomiskt utsatta områden, andra event samt diabetesmottagningar, självklart är boxarna gratis. Novo Nordisk är projektets huvudsponsor och tillsammans med övriga sponsorer och samarbetspartens möjliggör de projektet.

Idag lever cirka 500 000 personer med någon typ av diabetes i Sverige och antalet ökar drastiskt för varje dag som går. Cirka 50 000 av dessa lever med typ 1-diabetes varav ungefär 8 000 är barn.

– Som diabetiker eller egentligen som vem som helst, fastnar man lätt i samma gamla vanor och äter samma produkter, för att man vet att de funkar, hur de ter sig och hur de påverkar blodsockret, säger Anton. Förut åt jag samma smak och sort på druvsocker som när jag fick typ 1-diabetes för över 20 år sedan, vilket är lika tråkigt som det låter. Den insikten jag och min sambo fick lade grunden för Diabetic Box, berättar Anton.

Diabetic Box introducerar nya spännande och schyssta produkter för diabetiker. I boxen följer även goda recept, erbjudanden samt tips och tricks för att göra vardagen med diabetes både enklare och roligare. Dessutom skänks en summa för varje såld box till diabetesforskningen, för att göra skillnad både idag och i framtiden.

Om fem år ska Diabetic Box vara en av de marknadsledande företagen inom diabetes och folkhälsa i Europa, avslutar Anton.

Mer information finns på www.diabeticbox.se


Om oss

Diabetic Box erbjuder prenumerationsboxar speciellt anpassade för alla diabetiker. Bolaget har också en diabetesanpassad webbshop där du hittar allt från druvsocker till sockerfria produkter! Dessutom stödjer Diabetic Box diabetesforskningen för att göra skillnad både idag och i framtiden.

BBI är en företagsinkubator som hjälper nystartade företag att ta sina första steg ut på marknaden. BBI startades 2005 och fyller alltså 15 år i år.
Under årens lopp har BBI affärsutvecklat nära 200 företag i Blekinge.
För närvarande är ett 30-tal företag med i BBIs utvecklingsprogram.

Bilagor & Dokument