Enklakassans lättanvända kassasystem, en enkel lösning för småföretagare

Enklakassan

I samband med att sommarsäsongen drar igång för många av landets småföretagare, lanserar nu Enklakassan sin smarta lösning för företag som använder Swish.

Sverige har på bara några år blivit ett mer eller mindre kontantlöst samhälle där betalningar istället sker digitalt med olika lösningar såsom mobilt bankid och Swish. Enligt internetstiftelsen var det under 2020 hela 92% av internetanvändarna som använde Swishappen, en ökning med 2 procentenheter under pandemin och 9 procentenheter sedan 2019. Swishappen gör det enkelt och lätt att hantera alla slags betalningar men det finns ett problem.

-Teamet bakom enklakassan har tidigare lanserat en annan app för att generera kvitton och de över 3000 återkommande användarna efterfrågade en ny app som kunde lösa deras problem med att hantera Swish, berättar, Jörgen Nillson, grundare till Enklakassan.

Fördelen med Enklakassan är att den är enkel och snabb att använda och i appen finns statistikverktyg och möjlighet att enkelt föra över alla verifikationer till bland andra Fortnox och Visma vilket i väldigt hög grad automatiserar avstämningarna.

I Enklakassan ingår ett kassasystem där användaren själv får en möjlighet att lägga till en molnbaseradkontrollenhet mot Skatteverket, webshoppar och plocklistor inne i Enklakassans app. Allt till en låg månatlig kostnad, och utan andra transaktionsavgifter än de som Swish själva tar. Dessutom finns Enklakassans kassasystem i en gratisversion som kan vara tillräcklig för den mindre företagaren. Enklakassan finns att ladda ner för både Apple och Android.

Målgruppen för Enklakassan är mindre företag i olika branscher; hantverkare, caféer, pop-up shopar, föreningar och liknande som vill ha ett enkelt och lättanvänt kassasystem där köp kan göras på plats eller på kort eller långt avstånd via webshopen.

Framtiden ser ljus ut och Jörgen har stora planer för enklakassans utveckling.

– Efter att Enklakassan gjort genombrott på den svenska marknaden kommer expansion ske i andra länder, avslutar Jörgen.

Om Enklakassan

Teamet bakom Enklakassan har många års erfarenheter från tech-industrin och mobile business. Jörgen, Stig, Hannes och Simon har byggt och utvecklat inom företag som Klarna, KnowIT, IBM och Axenu.

Kontaktpersoner:

Jörgen Nilsson – VD/Grundare

E-mail: jorgen@enklakassan.nu

Mobil: 0734 007007

Bilagor & Dokument
enklakassan_2